Klantcase: Lokale Partijen Gelderland

Een compleet nieuwe, gebruiksvriendelijke Wordpress website voor overkoepelende politieke partij in provincie Gelderland

Lokale Partijen Gelderland
Wie is Lokale Partijen Gelderland?

Wie is Lokale Partijen Gelderland?

Eind 2014 werd Lokale Partijen Gelderland opgericht door twee lokale bestuurders, beide aangesloten bij een grote lokale partij in de voormalige gemeente Geldermalsen. Zij merkten in de praktijk hoe moeilijk het is voor lokale partijen om zaken onder de aandacht van het provinciebestuur te brengen. Dit leidde tot het idee om lokale partijen te verenigen en gezamenlijk een ingang te creëren voor het provinciehuis in Arnhem.

Vanuit een overkoepelende, niet-sturende rol laat LPG de stem van lokale politieke partijen horen in de Provinciale Staten van Arnhem. Lokale Partijen Gelderland kiest voor de kracht van de regio, voor kleinschaligheid en voor betrokkenheid.

Uitdaging van de klant

In de zoektocht naar een ervaren en betrouwbare websiteontwikkelaar kwam Lokale Partijen Gelderland (LPG) in contact met Nxtlvl. Het was voor deze klant enorm belangrijk dat de website een goede reflectie zou zijn van de kernwaarden die zij wilden uitdragen, namelijk: democratie, onafhankelijkheid, duurzaamheid en integriteit en bestuur. Daarnaast hadden ze de wens om het voor bezoekers zo eenvoudig mogelijk te maken om lid te worden van LPG. Ook moest de website duidelijk te navigeren zijn, waarbij het manifest en de standpunten van LPG beide goed naar voren moesten komen. Tevens moest de website van Lokale Partijen Gelderland ook eenvoudig aangevuld kunnen worden met (regionale) verhalen en nieuwe leden.

Van uitdaging naar oplossing

Het ontwerpen van een nieuwe website voor Lokale Partijen Gelderland begon met het nauwkeurig in kaart brengen van de verschillende wensen van de klant.

Na akkoord op het ontwerp heeft Nxtlvl in korte tijd de nieuwe Wordpress website gebouwd voor LPG. Om het voor bezoekers zo eenvoudig mogelijk te maken om lid te worden van LPG, bouwden onze webdevelopers veen opvallende button op de website. Nadat een bezoeker op deze button klikt, komt hij/zij uit op een pagina waar alle voordelen staan beschreven die het lidmaatschap met zich meebrengt. Tevens vind je hier ook de ingebouwde module waarmee bezoekers ook daadwerkelijk lid kunnen worden.

Door alle informatie en aanmeldmogelijkheden op één pagina weer te geven, hebben we ervoor gezorgd dat het duidelijk en eenvoudig is om lid te worden van Lokale Partijen Gelderland. Zowel voor een particulier als voor een partij. Omdat de website op Wordpress is gebouwd, is het eenvoudig voor de klant om zelf verhalen (of andere content) aan te vullen. Op de pagina ‘onze verhalen’ kun je de verschillende (regionale) verhalen lezen. Het was voor de klant belangrijk dat het ‘gezicht’ achter LPG zichtbaar was. Er werd daarom een pagina op de website gebouwd waarop alle leden, lijsttrekkers en kandidaten met naam en foto konden worden gepresenteerd.

Om de kernwaarden van Lokale Partijen Gelderland zo goed mogelijk te kunnen weergeven, moest de website natuurlijk worden gebouwd in de huisstijl van LPG. Hierbij werd er rekening gehouden met het kleurgebruik en het lettertype van LPG.

Mensen worden steeds mobieler. Dat geldt natuurlijk ook voor de doelgroep van LPG. De website van Lokale Partijen Gelderland moest daarom niet alleen op desktop, maar ook op mobiele devices duidelijk zijn. Om de bounce-rate op de website zo laag mogelijk te houden werd ook de pagina snelheid geoptimaliseerd, wat resulteert in snelle laadtijden.

Van uitdaging naar oplossing

De groei na de verbeteringen

Door goed te luisteren naar de wensen van de klant, hebben wij een mooie website kunnen realiseren waarbij de kernwaarden duidelijk worden uitgedragen. Nxtlvl zorgde voor:

  • Ontwerp en ontwikkeling webshop (WordPress)
  • Juiste uitstraling (reflectie van kernwaarden)
  • Duidelijke weergave van manifest en standpunten
  • Eenvoudige manier om lid te worden van LPG
  • ‘Gezicht’ achter LPG zichtbaar maken
  • Regionale verhalen zichtbaar maken
  • Snelle laadtijden & mobile-friendly
De groei na de verbeteringen

"Het jonge enthousiaste team van Nxtlvl denkt proactief mee over de wensen van de klant. Dit gaat verder dan alleen het technisch ontwerp. Men probeert te kijken door de bril van de doelgroep/ontvangers. Daarnaast volgen ze actuele trends waardoor ze constant maatwerk kunnen leveren. Naast heldere budgetafspraken nemen ze de klant aan de hand mee door het ontwikkelproces."

- Ed Goossens
Partijvoorzitter LPG
Ed Goossens - Partijvoorzitter LPG

Meer klantcases

Klantcase: ZOO&ZO
Dierenspeciaalzaak ZOO&ZO

Klantcase: ZOO&ZO

ZOO&ZO, een begrip in regio Ede (en ver daarbuiten) is veel meer dan zomaar een dierenwinkel. Naast een enorm assortiment van meer dan 20.000 prod…

Klantcase: STTN
STTN

Klantcase: STTN

In 1996 begon STTN met het importeren van natuursteen tuinproducten en inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met een breed scala aan natuurstee…

Klantcase: Groothandel Solar
Groothandel Solar

Klantcase: Groothandel Solar

In mei 2010 werd Groothandel Solar opgericht door Angira. Vanuit haar ‘Passion for Fashion’ is het concept ontstaan en gestart. Met 3 man sterk hebben…

GET CONNECTED

We leren je graag kennen.

Samen behalen we het volgende level.Zet de eerste stap en neem contact op.

BEDRIJFSFOTOGRAFIE - NXTLVL - TUIL-44