Klantcase: Groothandel Solar

Maatwerk re-seller platform op Larafel met verschillende plug-ins voor webshops

Groothandel Solar
Van B2B fashion groothandel naar showroom en webshop

Van B2B fashion groothandel naar showroom en webshop

In mei 2010 werd Groothandel Solar opgericht door Angira. Vanuit haar ‘Passion for Fashion’ is het concept ontstaan en  gestart. Met 3 man sterk hebben ze op het begin vooral heel hard gewerkt. Ze begonnen als groothandel voor de B2B en hebben vervolgens als eerste in de branche een webshop opgericht, naast de showroom.

Met een super gemotiveerd team van inmiddels 20 man sterk, zijn ze verhuisd naar een nieuwe locatie van waaruit ze de collectie nog beter presenteren en vanuit hier kunnen ze ook alle re-sellers bedienen.


Officiële re-sellers
Angira vindt het erg belangrijk dat ze met Solar juist andere bedrijven kan helpen. Door dropshipping mogelijkheden aan te bieden, zorgt ze ervoor dat haar klanten zelf niet hoeven voor te schieten of grote warenhuizen aan moeten houden voor hun voorraad. Op die manier kan de kleding van Groothandel Solar ook via officiële re-sellers worden aangeboden.

Uitdaging van de klant

Groothandel Solar was op zoek naar een geschikte partij die een maatwerk re-seller (dropshipping) platform kon ontwikkelen. Dit platform moest aan de volgende punten voldoen:

  • Plug-in voor WooCommerce, Shopify en PrestaShop webshops
  • Re-sellers hebben eigen voorraad registratie
  • Eenvoudig producten van Groothandel Solar selecteren

Groothandel Solar wist dat zij door middel van een eigen re-seller platform hun klanten (in dit geval webshops) beter konden bedienen. Het bleek echter nog een opgave te zijn om een geschikte partij te vinden die dit idee kon waarmaken. Op deze manier kwamen zij uiteindelijk bij Nxtlvl uit.

Van uitdaging naar oplossing: Het ontwikkelen van een maatwerk re-seller platform

Wanneer een klant (webshop) producten inkoopt bij Groothandel Solar, kunnen zij zelf kiezen welke items en hoeveel stuks zij willen inkopen. Dit heeft voordelen voor zowel de inkopende partij, als voor Groothandel Solar, gezien zij vooraf kunnen bepalen hoeveel stuks van bepaalde items er moeten worden ingekocht/verkocht.

Zodra er een bestelling wordt geplaatst op de webshop van een van de re-sellers, ontvangt Groothandel Solar een melding met daarin alle ordergegevens van de webshop. Groothandel Solar verpakt de bestelling, voorziet de item(s) van een sticker van de webshop en verstuurt het pakket naar de klant. Door op deze manier te werken heeft webshop niet te maken met voorraad en verzending en kunnen zij hun klanten goed bedienen.

Een aantal functies op de nieuwe platform:

  • Eenvoudig als plug-in te installeren op WooCommerce, Shopify en Prestashop webshops
  • Gemakkelijk producten selecteren om op webshops te kunnen aanbieden
  • Eigen voorraad administratie voor webshops
  • Ontwikkeld op het platform Larafel


 


Van uitdaging naar oplossing: Het ontwikkelen van een maatwerk re-seller platform

De groei na de verbeteringen

Door goed te luisteren en strategisch mee te denken met de klant, hebben wij een aantal mooie resultaten kunnen realiseren. Nxtlvl leverde:

  • Maatwerk re-seller platform op Larafel
  • Plug-in voor WooCommerce, Shopify en Prestashop
De groei na de verbeteringen

"Vanuit hun brede e-commerce expertise en kennis van zowel PrestaShop, WooCommerce én Shopify was Nxtlvl de aangewezen partij om ons te helpen met een maatwerk re-seller platform. "

-
 -

Meer klantcases

Klantcase: ZOO&ZO
Dierenspeciaalzaak ZOO&ZO

Klantcase: ZOO&ZO

ZOO&ZO, een begrip in regio Ede (en ver daarbuiten) is veel meer dan zomaar een dierenwinkel. Naast een enorm assortiment van meer dan 20.000 prod…

Klantcase: STTN
STTN

Klantcase: STTN

In 1996 begon STTN met het importeren van natuursteen tuinproducten en inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met een breed scala aan natuurstee…

Klantcase: Groothandel Solar
Groothandel Solar

Klantcase: Groothandel Solar

In mei 2010 werd Groothandel Solar opgericht door Angira. Vanuit haar ‘Passion for Fashion’ is het concept ontstaan en gestart. Met 3 man sterk hebben…

GET CONNECTED

We leren je graag kennen.

Samen behalen we het volgende level.Zet de eerste stap en neem contact op.

BEDRIJFSFOTOGRAFIE - NXTLVL - TUIL-44