Klantcase: SmartGrade 

Prestashop webshop met toegewijde B2B omgeving en maatwerk import tool voor internationale klant

SmartGrade
Wie is SmartGrade?

Wie is SmartGrade?

‘Dé autoriteit in de professionele levering van reserveonderdelen voor mobiele devices’

Voor een goede reparatie zijn er goede onderdelen nodig. Smart Grade voorziet reparateurs van de juiste kwaliteitsonderdelen voor mobiele devices, laptops, console en e-mobility.

SmartGrade Pro™ is marktleider op het gebied van de levering van reserveonderdelen op bedrijfsniveau, met een breed scala aan duurzaam geproduceerde, hoogwaardige reparatieonderdelen voor consumentenelektronica aan de professionele EU-markt.

Het team is toegewijd om reparateur te laten groeien en hen te voorzien van de benodigdheden en middelen om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. SmartGrade heeft een Amerikaanse eigenaar en het bedrijf is gevestigd in Frankrijk.

Vraagstuk van de klant

 • Ontwerp en ontwikkeling nieuwe webshop (Prestashop versie 1.7)
 • Import tool voor eenvoudig wijzigen productgegevens (prijs, omschrijvingen, etc.)
 • Toegewijde B2B login omgeving
SmartGrade was op zoek naar een geschikte partij voor het ontwerp en de ontwikkeling van een nieuwe PrestaShop webshop voor hun ruime en snel-wisselende assortiment. Via de partners-pagina van PrestaShop, kwam SmartGrade in de zomer van 2020 in contact met Nxtlvl.

Het was voor deze klant enorm belangrijk dat er een toegewijde B2B-omgeving zou komen op de nieuwe webshop. Zakelijke klanten (reparateurs) moesten snel en eenvoudig via een eigen account producten kunnen bestellen, voorgaande bestellingen bekijken en betere prijzen te zien krijgen. Deze B2B-omgeving moest aan de volgende eisen voldoen:

- Login portal voor zakelijke klanten
- Eerdere bestellingen terugzien
- Eenvoudig opnieuw bestellen
- Scherpere tarieven op producten voor zakelijke klanten

Daarnaast was het van belang dat productdetails zoals prijzen, namen en omschrijvingen dagelijks aangepast konden worden. Ze waren daarom, naast een nieuwe webshop met B2B portaal, ook op zoek naar een mogelijkheid om snel aanpassingen te kunnen doen in de productdetails van het assortiment.

Van uitdaging naar oplossing

Het ontwerpen en ontwikkelen van een Prestashop webshop

Toen SmartGrade in 2021 definitief klant werd van Nxtlvl, was de eerste stap in het traject om een nieuwe webshop te ontwerpen en ontwikkelen. Zowel de vaste klanten (reparateurs) als consumenten moesten middels een soepele webshop gemakkelijk door het ruime assortiment heen kunnen bladeren.

Bij de bouw van de nieuwe webshop van SmartGrade werd er rekening gehouden met de verschillende eisen van de klant. De webshop moest aan de volgende punten voldoen:

 • Overzichtelijke en conversiegerichte webshop
 • Snelle laadtijden
 • Insteek B2C
 • Toegewijde B2B-omgeving voor reparateurs
 • Snel prijzen, omschrijvingen en andere details kunnen wijzigen

In samenwerking met de UI en UX designers van Nxtlvl werd er een ontwerp gemaakt waarbij de focus lag op duidelijk overzicht en een soepele conversieflow. Na akkoord is de nieuwe webshop op Prestashop 1.7 gerealiseerd voor SmartGrade.

Custom Json pagina’s in Prestashop:

Nxtlvl maakte voor het eerst gebruik van Json pagina’s op Prestashop. Dit was niet écht de eerste keer dat er gebruikt werd gemaakt van deze pagina’s, maar het was wel de eerste keer dat deze elementen werden gebruikt op een Prestashop website. 

Ontwikkeling B2B portaal:

Alhoewel de webshop werd gericht op consumenten, werd er een toegewijde B2B omgeving in de webshop gebouwd waarin zakelijke klanten de mogelijkheid hebben om eerdere bestellingen terug te zien en andere tarieven aangeboden krijgen. Tevens is het ook mogelijk gemaakt om middels een snel-bestel lijst een bestelling te plaatsen, zodat er niet meer door heel de website genavigeerd hoeft te worden.
Om in deze B2B-portal te kunnen komen, moest er een login portal op de website worden geplaatst waarbij zakelijke klanten eenvoudig konden inloggen. Vervolgens moesten deze klanten terecht komen in een toegewijde klantomgeving. Onze web-ontwikkelaars hebben in samenwerking met de UX en UI designers een mooie en duidelijke B2B omgeving weten te realiseren.


Maatwerk database SQL import tool:

Omdat de prijzen van de producten in het assortiment van SmartGrade dagelijks veranderen, waren ze op zoek naar een mogelijkheid om snel en zonder te veel handelingen productinformatie te wijzigen. Dit kon dus gaan om een wijziging in de prijs, maar bijvoorbeeld ook om een wijziging in de productnaam. Nxtlvl realiseerde een maatwerk import tool. Dit is een SQL database export die uit de webshop gedaan kan worden, waarmee je een lijst met product data krijgt, waarin je prijzen of andere productinformatie eenvoudig kunt wijzigen.

Van uitdaging naar oplossing

De groei na de verbeteringen

Door goed te luisteren en strategisch mee te denken met de klant, hebben wij een aantal mooie resultaten kunnen realiseren. Nxtlvl leverde:

 • Ontwerp en ontwikkeling webshop (Prestashop versie 1.7)
 • Toegewijde B2B omgeving
 • Maatwerk database SQL import tool
 • Optimale conversieflow
 • Snelle laadtijden
De groei na de verbeteringen

"Door het B2C én B2B component, de doorontwikkeling en optimalisatie mogelijkheden is SmartGrade een mooie klant om voor te werken"

- Steven Ilsink
Product Owner, Nxtlvl
Steven Ilsink - Product Owner, Nxtlvl

Meer klantcases

Klantcase: ZOO&ZO
Dierenspeciaalzaak ZOO&ZO

Klantcase: ZOO&ZO

ZOO&ZO, een begrip in regio Ede (en ver daarbuiten) is veel meer dan zomaar een dierenwinkel. Naast een enorm assortiment van meer dan 20.000 prod…

Klantcase: STTN
STTN

Klantcase: STTN

In 1996 begon STTN met het importeren van natuursteen tuinproducten en inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met een breed scala aan natuurstee…

Klantcase: Groothandel Solar
Groothandel Solar

Klantcase: Groothandel Solar

In mei 2010 werd Groothandel Solar opgericht door Angira. Vanuit haar ‘Passion for Fashion’ is het concept ontstaan en gestart. Met 3 man sterk hebben…

GET CONNECTED

We leren je graag kennen.

Samen behalen we het volgende level.Zet de eerste stap en neem contact op.

BEDRIJFSFOTOGRAFIE - NXTLVL - TUIL-44