IT

Windows 11 is beschikbaar voor jou!

Jordy
2 min read
12-5-2023
windows 11

Eindelijk is het zover, Windows 11 is verschenen! Half 2022 is het de bedoeling dat ieder apparaat met Windows 10 de upgrade aangeboden heeft gekregen. De laatste keer dat er een nieuwe Windows-versie uitkwam is alweer 6 jaar geleden. In deze blog lees je wat je moet weten over Windows 11.

Microsoft update

Windows 11 is vanaf nu gratis beschikbaar voor gebruikers van Windows 10. De update zal automatisch aangeboden worden op apparaten met Windows 10. Wil je weten of jouw apparaat voldoet aan de systeemvereisten voor de nieuwe Windows update? Ga naar: Instellingen > Windows Update. Uiteraard is de nieuwe update niet verplicht en is het mogelijk om Windows 10 te behouden. Hier zit natuurlijk wel een einddatum op, want in oktober 2025 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 10. Daarna zal je toch echt over moeten naar Windows 11. Heb je de nieuwe update toch gedownload, maar valt het tegen? Je hebt 10 dagen de tijd om het terug te draaien met behoud van je bestanden en instellingen.

 

Nieuwe functies

Maar eigenlijk is het juist leuk om je apparaat te updaten, want Windows 11 brengt behoorlijk wat nieuwe en grote vernieuwingen. Wat het meest opvalt is dat er een compleet nieuw uiterlijk is. Het nieuwe uiterlijk heeft veel semi-transparante panelen, afgeronde hoeken en nieuwe kleuren. Daarnaast heeft de nieuwe update ook een nieuw startmenu gekregen. Wat ook nieuw is dat gebruikers nu meerdere bureaubladen tegelijk kunnen gebruiken, die kan op meerdere manieren: dus niet alleen naast elkaar maar nu ook boven elkaar. Naast al deze nieuwe punten zijn ook de widgets uit Windows 8 terug. Voor nu zijn er alleen widgets met het weer, kalender, takenlijst en recente bestanden. Later zullen er meer widgets van verschillende apps komen. Een andere grote toevoeging aan Windows 11 is de mogelijkheid om Android-apps te downloaden. Helaas is dit een functie je nog tegoed hebt, want deze functie is uitgesteld tot medio 2022.

Microsoft Teams

Door de Covid pandemie is Microsoft Teams razend populair geworden. Hierdoor heeft Microsoft de app ingebouwd in Windows 11. Door de nieuwe update is het maken van contact of het houden van een videogesprek een stuk makkelijker.

Wil je graag hulp met het installeren van Windows 11 of heb je andere vragen betreft de nieuwe update? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!