Hoe onze bedrijfsnaam Nxtlvl is ontstaan

Juul
by Juul
5 min read
11-10-2023
Nxtlvl logo social media

Ontdek hoe ons gesproken merk, geschreven naam en logo zijn ontstaan


Bij Nxtlvl streven we, zoals onze bedrijfsnaam al zegt, om ambitieuze ondernemers naar een volgend online level te helpen. Onze unieke bedrijfsnaam is niet alleen een weerspiegeling van onze ambitie maar ook een gespreksonderwerp op zich. In dit blog duiken we in het ontstaan van de naam Nxtlvl, de overwegingen achter de unieke spelling en hoe deze spelling ervoor zorgt dat we opvallen.

 

De oorsprong van onze unieke bedrijfsnaam: Nxtlvl

Het verhaal van Nxtlvl begint met een duidelijke visie om bedrijven te helpen floreren in hun e-commerce ambities. Met een passie voor innovatie en een streven naar hoogwaardige kwaliteit, was het voor ons essentieel om een naam te kiezen die deze waarden belichaamde. Zo werd Nxtlvl geboren. Het is een naam die nieuwsgierigheid wekt en de essentie van onze missie om samen het volgende niveau te bereiken, uitdrukt. Wil je meer weten over wat ons drijft, bekijk dan onze Over Ons pagina.

 

Afweging van naamvarianten: Van Nextlevel tot Nxtlvl

Het kiezen van een bedrijfsnaam is een cruciale stap die de basis legt voor de merkidentiteit. Tijdens het brainstormen werden verschillende spellingvarianten overwogen voordat we kozen voor Nxtlvl. Verschillende varianten in schrijfwijze die we hebben overwogen zijn: 

Nextlevel

Nextlevel is een directe en begrijpelijke spelling. Echter, het was naar ons idee wat plat. Deze schrijfwijze laat weinig aan de verbeelding over. Bovendien waren domeinnamen en handelsmerken met deze spelling al in gebruik, wat ons aanzette tot het zoeken naar meer onderscheidende alternatieven.

Next Level

Hoewel deze variant de betekenis van de naam in twee duidelijke woorden splitst, vonden we dat het niet dezelfde visuele impact had. Het ruimtelijke aspect tussen "Next" en "Level" brak de connectie die we wilden bereiken. En naast dat we één geheel willen uitstralen, vonden we ook deze schrijfwijze niet prikkelend genoeg.

nxt Level

Deze variant bracht ons dichter bij de minimalistische en verbeeldende uitstraling die we voor ogen hadden. Echter, de inconsistentie in hoofdlettergebruik en de ruimte in de naam maakten het minder aantrekkelijk. Want ook in deze schrijfwijze bestaat de merknaam uit twee delen. Daarnaast voelde het ook een beetje raar om in het ene woord wel de klinkers weg te laten, en in de andere niet. 

NXTLVL

NXTLVL heeft een moderne en compacte uitstraling, maar het gebrek aan kleine letters maakte het minder leesbaar en esthetisch minder aantrekkelijk in vergelijking met Nxtlvl. Enkel hoofdletters gebruiken voelt alsof je schreeuwt, en dat is ook niet onze intentie. Daarnaast vonden we deze letters te strak en te hoekig, terwijl we dat juist niet willen zijn. Want we zijn niet recht toe recht aan, we denken echt met onze opdrachtgevers mee en hebben niet een one-stop oplossing die voor iedereen werkt. 

Nxtlvl

Uiteindelijk viel onze keuze op Nxtlvl. Deze spelling behoudt de minimalistische uitstraling en zorgt voor een onderscheidende en gedenkwaardige merkidentiteit. We hopen dat deze schrijfwijze je prikkelt en nieuwsgierig maakt naar meer. Het unieke van de spelling maakt het ook gemakkelijker om een consistente branding op verschillende platforms te behouden. 

 

Online vindbaarheid: verschillende schrijfwijzen, één identiteit

We begrijpen dat mensen geneigd kunnen zijn om verschillende spellingsvarianten van onze naam te gebruiken zoals:

  • Nextlevel
  • Next Level
  • nxt Level
  • NXTLVL

Door deze variaties in onze online content op te nemen, zoals dit blog, verbeteren we onze zichtbaarheid in zoekmachines en zorgen we ervoor dat mensen ons gemakkelijk kunnen vinden, ongeacht de spelling die ze gebruiken (wil jij ook beter online vindbaar zijn? Bekijk dan onze SEO dienst).

 

Reflectie en ontstaan van het Nxtlvl logo

Nxtlvl logo social mediaBij het creëren van ons logo was de intentie helder: een stijlvol ontwerp waarin het woordmerk en de pay-off harmonieus geïntegreerd zijn, en waar onze unieke naam, Nxtlvl, volledig tot zijn recht komt. Hoewel Nxtlvl wordt uitgesproken als "Next Level", biedt de geschreven vorm een visuele compactheid en een modern gevoel dat resoneert met onze bedrijfscultuur. Het logo van Nxtlvl mocht absoluut niet te hoekig zijn, daarom hebben we gekozen voor een ronde typografie, wat speciaal voor ons ontworpen is. Kijk maar naar de 'n' deze is uniek en kan je in geen enkel ander font vinden.  Wanneer je goed kijkt, zie je dat de eerste vier letters (nxtl) in een stijgende lijn geschreven staan. Dit weerspiegelt de essentie van onze naam en de ambitie om altijd naar het volgende niveau te streven. Zo vormt het gesproken merk een brug naar onze geschreven identiteit en logo, en versterkt het onze missie om bedrijven te helpen online te excelleren met hun e-commerce ondernemingen. 

 

Het ontstaan van het Nxtlvl beeldmerk

Wat zie jij in dit beeldmerk? Zie je een bloem? Of 3 bouwblokken? Beide is namelijk mogelijk, het is maar net vanuit welke hoek je het bekijkt... 

Nxtlvl beeldmerkNadat we de naam Nxtlvl hadden gekozen, zochten we een beeldmerk dat niet alleen uitdraagt wat we doen, maar ook wie we zijn. De bloem die je in het Nxtlvl beeldmerk kan zien, staat voor floreren. Het is onze ambitie om zowel onze collega's als opdrachtgevers te laten floreren. 

De drie bouwstenen staan  voor de drie 'levels' waar wij onze opdrachtgevers in scharen. Ons doel is om je van 'level 1' naar 'level 2' te helpen, of van level twee naar drie.. oftewel naar een next level voor jouw onderneming. We zien dat veel van onze opdrachtgevers dezelfde soort uitdagingen hebben. Om hier duiding aan te geven hebben we de verschillende levels bedacht. Niet om je in een hokje te stoppen, maar wel vanuit de beeldspraak dat er altijd een volgend level is om te behalen.  

De gemene deler die wij bij onze opdrachtgevers zien is dat je als 'level 1' onderneming voornamelijk bezig bent om je fundament op orde te krijgen. Terwijl de 'level 2' bedrijven voornamelijk hun digital commerce willen laten groeien en verstevigen. En de 'level 3' onderneming hebben vaak als uitdaging om hun e-commerce landschap te  consolideren . Maar in welk level je ook zit, Nxtlvl's doel is om je te helpen groeien naar het volgende niveau.

Hiermee duiden we dus ook meteen wie we niet helpen; de echt startende ondernemers (dit noemen wij level nul) en de grote enterprise organisaties zoals Bol en Coolblue (die zien wij als level vier). Nxtlvl richt zich echt op de MKB+ ondernemers om hun online business  naar een next level te helpen. 

 

Samen naar het volgende niveau

Of je nu "Nextlevel", "Next Level", "Nxt Level" of "NXTLVL" typt, bij Nxtlvl zijn we klaar om je te helpen het volgende niveau van succes te bereiken. Wij geloven in een no-nonsense aanpak met meetbare doelen die echt een verschil maken. Ontdek in onze klantcases hoe we andere bedrijven hebben geholpen hun webshop naar een next level te brengen. Of neem contact met ons op om te onderzoeken hoe we je verder kunnen helpen jouw business doelen te bereiken.