IT

Van Windows 12 Server naar Azure

Jordy
2 min read
9-11-2023
Nxtlvl-IT-team

Draait jouw server nog steeds op Windows Server 2012? Dan is het de hoogste tijd om over te stappen. Op 10 oktober 2023 heeft Microsoft namelijk een punt achter de reguliere ondersteuning voor Windows Server 2012 en 2012 R2 gezet. Deze zijn end of life wat betekent dat er geen nieuwe functies, updates of beveiligingspatches meer zullen worden uitgebracht voor deze servers. Mocht jij dus nog van deze server gebruik maken, is het van cruciaal belang dat je actie onderneemt om beveiligingsrisico's te voorkomen.  

Extended Security Updates

Gelukkig biedt Microsoft een tijdelijke oplossing voor organisaties die meer tijd nodig hebben om over te stappen naar nieuwere versies. Dit komt in de vorm van Extended Security Updates (ESU). ESU is een betaalde service die beveiligingsupdates blijft leveren voor Windows Server 2012en 2012 R2. Hierdoor kunnen bedrijven hun Windows servers beveiligen tot medio 2025, terwijl ze de overgang naar een nieuwer besturingssysteem en server plannen en uitvoeren.

Deze extended security updates kunnen automatisch on-premise geïmplementeerd worden. Ook kun je met Azure Arc de Azure-beveiliging en -beheer uitbreiden naar de klantomgeving. Dit biedt je flexibiliteit én de juiste security. Maar.. dit is echt een tijdelijke oplossing. Wacht dus niet te lang met overstappen naar een nieuwer besturingssysteem en server, als je het ons vraagt is Azure hiervoor de juiste keus!

Migratie naar Azure; voor een toekomstbestendige IT

Klanten die workloads migreren naar Azure krijgen gedurende drie jaar na de End of Support-datum toegang tot ESU voor Windows Server 2012/2012 R2, zonder extra kosten boven op het uitvoeren van de virtuele machines. Voor veel bedrijven is dit een eenvoudige eerste stap voordat ze upgraden naar nieuwere versie of moderniseren met nieuwere versies of services in Azure.

Bij Nxtlvl zijn we al langere tijd overtuigd dat Azure een van de beste oplossingen is om je IT toekomstbestendig te maken. Azure Virtual Desktop is flexibel, volledig in de cloud (dus erg schaalbaar) en omvat de uitgebreide beveiligingsmaatregelen die de Microsoft-cloud biedt.

De voordelen van Azure cloud zijn:

Azure Virtual Desktop biedt veel verschillende voordelen die je werkprocessen en het samenwerken vereenvoudigen. Maar de vijf belangrijkste voordelen zijn:

  • Er wordt geen lokale data opgeslagen.
  • Je kan altijd en overal inloggen.
  • Wanneer bijvoorbeeld een medewerker zijn/haar laptop verliest kan je de toegang met één druk op de knop beschermen.
  • Gemakkelijk voor on- en offboarding van medewerkers.
  • Goede security en ISO proof.
  • Je hoeft niet (opnieuw) in dure servers te investeren.
  • De support last voor je IT afdeling is nihil, want alles draait in de cloud.

Meer weten? Ons IT-team denkt graag met je mee of Azure Cloud ook de juiste oplossing is voor jouw onderneming.