11 voordelen van PrestaShop 8

Youry
2 min read
15-5-2023
blok-prestashop-blog

Eind oktober is PrestaShop 8 gelanceerd. Deze update biedt veel verbeteringen voor gebruikers. In deze blog benoemen we meer dan 11 redenen waarom een upgrade naar PrestaShop 8 voor meer flexibiliteit en groei gaat zorgen. 

Wanneer je al op PrestaShop 1.7 zit, is de upgrade naar PrestaShop 8 niet heel ingrijpend. Alle herontwikkeling van je shop heb je namelijk al gedaan bij de update naar 1.7. Het enige waar je rekening mee moet houden is een aantal kleine front-end updates voor je maatwerk componenten bij de upgrade


Waarom zou je upgraden naar PrestaShop 8?

Is jouw webshop nog geen 1.7? Let dan op, want de PrestaShop 1.6 variant wordt niet langer ondersteund vanuit PrestaShop zelf. Dit houdt in dat je bepaalde addons en modules niet meer veilig kan gebruiken en er ook geen nieuwe modules meer worden ontwikkeld voor 1.6. Daarnaast draait je shop op verouderde software én dus niet goed meer beveiligd is. De kans op hacken of een datalek neemt dus toe. Ook zijn development en maatwerk componenten steeds lastiger te onderhouden. Kortom, je shop is niet langer toekomstbestendig dus wij raden sterk aan om deze te upgraden. Wij denken graag met je mee hoe je jouw webshop op een veilige manier kan herontwikkelen naar de nieuwste versie. 

 

De belangrijkste verbeteringen in PrestaShop 8

Het belangrijkste verschil tussen PrestaShop 1.7 en PrestaShop 8 is dat PrestaShop 8 een volledig nieuwe technologie gebruikt, waaronder PHP 8 (en hoger), Symfony 4 en een verbeterd templating systeem. Ook is de basis checkout van PrestaShop 8 uitgebreid. Daarnaast bevat PrestaShop 8 ook een verbeterde beheer interface, gebruiksvriendelijkere administratie, verbeteringen in de zoekmachines, meer integraties met derden, betere prestaties en een vereenvoudigde verkoopervaring.

11 voordelen van PrestaShop 8:

1. PrestaShop 8 is gebouwd op de nieuwste PrestaShop-framework, waardoor het meer flexibel is en gemakkelijker te gebruiken. 

2. PrestaShop 8 heeft een nieuw dashboard, waarmee beheerders meer inzicht krijgen in hun winkel prestaties. 

3. PrestaShop 8 maakt gebruik van een nieuwe set van web-tools, zoals React en Webpack, waardoor ontwikkelaars meer mogelijkheden hebben om de winkel te personaliseren. 

4. PrestaShop 8 heeft een gestroomlijnde editor voor thema’s, waardoor het gemakkelijker is om pagina’s te maken. 

5. PrestaShop 8 heeft een nieuwe zoekmachine optimalisatie functie, waarmee winkeliers hun producten beter kunnen promoten. 

6. PrestaShop 8 biedt meer flexibiliteit bij het beheer van producten, categorieën en prijzen. 

7. PrestaShop 8 heeft een geoptimaliseerd checkout-proces voor een verbeterde gebruikerservaring. 

8. PrestaShop 8 biedt een verbeterde beveiliging met betere controles op hackers en het beveiligen van klantengegevens.

9. De algemene PrestaShop API is erg verbeterd, hierdoor is deze voortaan veel gemakkelijker te koppelen met maatwerk componenten.

 10. PrestaShop 8 wordt in tegenstelling tot 1.7 ontwikkeld door de community. Hierdoor zullen de ontwikkelingen van PrestaShop sneller gaan en blijven we meer up to date met de andere componenten zoals PHP. De bedoeling van de community is, is om bij iedere PHP update een nieuwe versie van PrestaShop uit te brengen. 

11. PrestaShop 8 biedt nieuwe wachtwoord mogelijkheden. Hierdoor maak je het inlogproces nog gemakkelijker.

 

Conclusie

PrestaShop 8 ziet er veelbelovend uit. Wij kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan én de webshops van onze klanten verder te optimaliseren. Onze developers zijn al druk aan het ontwikkelen en modules in de addon store aan het zetten. Wel wachten we nog even tot de tweede versie van PrestaShop 8 komt voordat wij het bij onze klanten aanbieden, dit is naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar. Wil je meer informatie of onderzoeken welke mogelijkheden de upgrade jouw webshop gaat bieden? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met je!