Shopify koppelen aan marketingplatforms

Tim
by Tim
3 min read
15-5-2023
ipad-shopify

Met de verschillende functionaliteiten van Shopify kunnen we eenvoudig een webshop hosten, opzetten en runnen. Het online platform biedt daarnaast ook de mogelijkheid om koppelingen te maken met marketingplatforms. In dit artikel lees je welke marketingplatforms we aan jouw webshop kunnen koppelen en hoe we dit kunnen inzetten om jouw webshop te laten groeien.

De basis voor een webshop

De belangrijkste functionaliteit van Shopify is het opzetten, hosten en runnen van een webshop. Het is mogelijk om een kwalitatief goede en effectieve webshop te laten bouwen op het platform van Shopify. Hierbij kunnen we producten (en varianten) toevoegen, blogs publiceren, betalingen verwerken en klanten beheren.

Voor een bepaald bedrag per maand kun je gebruikmaken van het platform. We hebben hierbij toegang tot alle functionaliteiten die we nodig hebben bij het opzetten en opschalen van jouw webshop. Omdat Shopify veel programmeer mogelijkheden biedt, kunnen we een kwalitatief goede webshop bouwen die volledig naar jouw wens is, zonder concessies te hoeven doen op de effectiviteit. Kies je voor Shopify, dan hebben we beschikking tot de snelste check-outs, veel integratiemogelijkheden, ongelimiteerde bandbreedte en lage transactiekosten. We hebben een blog geschreven met de 5 belangrijkste voordelen van Shopify. Klik hier om daar meer over te lezen.

Shopify met andere platforms koppelen

Om zoveel mogelijk verkopen te stimuleren, biedt Shopify de mogelijkheid om je webshop te koppelen met partner marketingplatforms. De belangrijkste koppelingen die we vanuit Shopify kunnen maken zijn:

– Webshop koppelen aan sociale mediapagina’s (Facebook, Instagram, Twitter, etc.)

– Webshop koppelen aan E-mailmarketingsoftware zoals Klaviyo en Mailchimp zodat we producten uit je winkel kunnen highlighten en klanten kunnen benaderen.

– Webshop koppelen aan Google Merchant Center om jouw producten aan te kunnen bieden op Google.

Het is dus mogelijk om de meest bekende en belangrijke partners te koppelen aan jouw webshop. Op die manier kunnen we eenvoudig producten adverteren, bestaande klanten benaderen en je online vindbaarheid vergroten, allemaal vanuit één plek.

Koppeling Facebook en Instagram

Meta (Facebook en Instagram) biedt een zeer uitgebreid advertentieplatform waarmee we advertenties kunnen opzetten en precies kunnen bijhouden hoe je advertenties presteren. Door je webwinkel te koppelen aan Meta, kunnen we automatisch een productcatalogus laten aanmaken. Met deze catalogus kunnen we gebruik maken van de Facebook en Instagram Shop en kunnen we dynamische advertenties inzetten om de producten op jouw webshop te promoten.

Om de prestaties van je advertenties te kunnen bijhouden, zullen we de Meta Pixel op jouw webshop gaan implementeren. De Meta Pixel is een stukje code dat we op je website plaatsen, waardoor alle acties van je bezoekers kunnen worden bijgehouden. Omdat Shopify een officiële partner van Meta is, kunnen we de pixel gebruiken voor specifieke marketingcampagnes die we kunnen opzetten vanuit Shopify. In dit artikel van Shopify kun je lezen wat we met de Meta Pixel kunnen doen.

Koppeling e-mailmarketing software

Om je klanten de beste ervaring te geven bij jouw bedrijf, kunnen we gebruik maken van e-mail reeksen. Dit zijn e-mails die automatisch worden verzonden wanneer je klanten bepaalde acties uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een automatische mail wanneer iemand zich inschrijft voor je nieuwsbrief of een ‘bedankt voor je bestelling’ mail die automatisch wordt verzonden zodra iemand een bestelling heeft geplaatst.

Door Shopify te koppelen aan e-mailmarketing software, kunnen we eenvoudig automatische berichten versturen op de momenten die wij kiezen. Met een koppeling tussen jouw webshop en een e-mail marketingplatform is het daarnaast ook mogelijk om specifieke producten uit te lichten in je nieuwsbrief. Zo kunnen we bijvoorbeeld (automatisch) een mail versturen naar klanten die product X hebben gekocht, maar product Y nog niet hebben aangeschaft. Er zijn verschillende e-mailmarketing platforms die we kunnen gebruiken. Bekende platforms zijn Klaviyo en Mailchimp, maar Shopify biedt zelf ook een dergelijk platform, namelijk: Shopify Email.

Koppeling Google Merchant Center

Je wilt jouw producten natuurlijk ook aanbieden op het grootste zoekplatform ter wereld. We kunnen vanuit Shopify advertenties opzetten in Google. Door jouw online winkel te koppelen aan Google Merchant Center kunnen we jouw producten, na goedkeuring van Google, synchroniseren met Google. Vervolgens kunnen we deze gaan inzetten als Google advertenties. Met behulp van de Google koppeling komen jouw producten mogelijk in aanmerking voor gratis vermeldingen op het winkel-tabblad. Dit verloopt via Google Surfaces. De prestaties van deze gratis vermeldingen zijn afhankelijk van een aantal factoren.

Conclusie

Naast dat Shopify een fijn platform is voor laten bouwen en het runnen van een webshop, biedt het ook de mogelijkheid om marketingcampagnes en klantenbeheer vanuit het platform te regelen. Door jouw webshop te koppelen aan verschillende marketingkanalen, sociale mediapagina’s en zoekmachines, kunnen we producten adverteren, klanten opnieuw benaderen en je online vindbaarheid vergroten. Door Shopify te koppelen met marketingplatforms kunnen we het succes van jouw online webshop dus vergroten! Benieuwd of Shopify een oplossing is voor jouw bedrijf? We vertellen je graag meer. Neem direct contact met ons op.