De 5 belangrijkste voordelen van Shopify

Tim
by Tim
3 min read
15-5-2023
shopify-blog

Twijfel je over het platform waarop je jouw webshop wilt laten bouwen? Of weet je nog niet zeker waarom je voor Shopify zou moeten kiezen? Begrijpelijk! Met meer dan 450(!) e-commerce platforms wereldwijd valt het niet mee om de juiste keuze te maken. Om je een handje te helpen schreven wij een blog met de 5 belangrijkste voordelen van Shopify.

Waarom Shopify?

Shopify is een internetplatform dat e-commerce oplossingen biedt voor kleine en middelgrote bedrijven. Het platform biedt een verscheidenheid aan functies zoals gepersonaliseerde check-outs, veel integratiemogelijkheden en ongelimiteerde bandbreedte. Met meer dan 500.000 verkopers van over de hele wereld is Shopify een van de meest populaire e-commerce platforms om een webshop op te runnen.

Shopify biedt veel programmeer mogelijkheden waardoor het platform zich uitstekend leent om websites op te laten bouwen. Het platform biedt ook verschillende mogelijkheden waarmee we jouw webshop kunnen laten groeien. Met de vele integratiemogelijkheden die Shopify biedt, kunnen we jouw webshop koppelen aan verschillende marketingpartners (Facebook, Instagram, etc.). Het platform is eenvoudig in gebruik en voor een vast bedrag per maand kun je gebruik maken van alle verschillende functies. Kortom, er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van Shopify.

1. Website laten bouwen op Shopify

Je webshop is meer dan alleen het visitekaartje van jouw bedrijf. Het is belangrijk dat je webshop een uitstraling heeft die past bij jouw bedrijf, maar het is natuurlijk net zo belangrijk dat je webshop ook converteert. Alle aspecten van je webshop moeten daarvoor perfect op elkaar worden afgestemd. Shopify biedt veel mogelijkheden waarmee we een kwalitatief hoogwaardige webshop kunnen bouwen die aan al je wensen voldoet, zonder daarmee af te doen aan de effectiviteit.

2. Gebruiksvriendelijke interface

Met Shopify is het eenvoudig om je webshop te beheren. De interface van het platform is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te navigeren. Vanuit het hoofdmenu kun je navigeren naar alle verschillende functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld de (financiële) rapportages inzien en klanten beheren. Kies je voor een webshop op Shopify? Dan leggen wij alle functionaliteiten natuurlijk graag aan je uit.

3.  Geïntegreerde marketingtools

Shopify biedt verschillende integratiemogelijkheden waardoor we bepaalde marketingcampagnes voor jouw bedrijf specifiek kunnen inzetten. Het is mogelijk om een koppeling te maken tussen je social media pagina’s (Facebook, Instagram, etc.) en Shopify, waardoor we jouw producten ook op social media kunnen aanbieden.

We kunnen je Shopify webshop ook koppelen aan e-mailmarketingsoftware zoals Spotler of Mailchimp. Dit kunnen we gebruiken om e-mail reeksen op te zetten voor verschillende klantsegmenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘bedankt voor je aankoop’ mail of een verzendbevestiging.

4. Klanten beheren

Om een beter inzicht te krijgen in het gedrag van je klanten biedt Shopify de mogelijkheid om klanten te beheren. Je kunt hierdoor snel en eenvoudig inzien wie je beste klanten zijn, wanneer ze voor het laatst iets hebben gekocht en of ze zijn ingeschreven voor je nieuwsbrief. Met behulp van deze data kunnen we de marketingcampagnes voor jouw bedrijf optimaliseren en afstemmen op verschillende klantsegmenten. Wil je meer lezen over waarom het interessant kan zijn om klanten te beheren in Shopify? We hebben hier een artikel over geschreven. Klik hier om daar meer over te lezen.

5. Financiële rapportage

Met de uitgebreide functie ‘financiële rapportage’ biedt Shopify een duidelijk overzicht van hoe jouw webshop er financieel voor staat in een bepaalde periode. Met deze functie kun je inzien hoeveel omzet je in een bepaalde periode hebt behaald, wat het conversiepercentage op je webshop is en wat de gemiddelde orderwaarde is. De financiële rapportages zijn eenvoudig te downloaden, waardoor je ook eenvoudig je administratie op orde kunt houden. We geven je graag maandelijks een toelichting op de financiële rapportage zodat jij weet hoe je webshop ervoor staat.

Conclusie

Shopify is een e-commerce platform  voor kleine in middelgrote bedrijven. Het biedt veel voordelen voor ondernemers ten opzichte van andere e-commerce platforms. Mede door het grote aantal programmeer mogelijkheden kunnen wij een mooie en converterende webshop bouwen die geheel naar jouw wens is. Met behulp van uitgebreide financiële rapportages heb je inzicht in waardevolle data waarmee we de marketingcampagnes voor jouw webshop nóg rendabeler kunnen maken. Alle rapportages zijn tevens ook te downloaden, waardoor je ook je administratie op orde houdt. Shopify is een fijn en gebruiksvriendelijk platform waarop we een kwalitatief hoogwaardige webshop kunnen bouwen zonder de effectiviteit uit het oog te verliezen. Nu je weet wat de 5 belangrijkste voordelen van Shopify zijn kun jij verder aan de slag! Benieuwd of een Shopify webshop een uitkomst is voor jouw bedrijf? Neem dan eens contact met ons op, wij denken graag met je mee!