Wat is Shopify?

Juul
by Juul
3 min read
15-5-2023
wat-is-shopify-blog

Ben je van plan een e-commerce bedrijf op te zetten? Of heb je een bestaande webshop maar wil je liever migreren naar een platform met meer mogelijkheden? Dan is de kans groot dat je de naam ‘Shopify’ voorbij hebt zien komen. Shopify is een internetplatform voor e-commerce bedrijven en biedt verschillende middelen en tools om een succesvolle online winkel te runnen. In dit artikel lees je wat Shopify is en of het de juiste keuze is voor jouw bedrijf.

De functies & voordelen van Shopify

Shopify is een internetplatform waarop kwalitatief hoogwaardige en effectieve webshops gebouwd kunnen worden. Het platform biedt verschillende functies en voordelen waarmee we jouw webshop succesvol kunnen opzetten en onderhouden. Hieronder lees je een aantal belangrijke functionaliteiten van Shopify:

Webshop laten bouwen op Shopify

Een goede webshop vormt de basis voor een sterke digitale identiteit. In tegenstelling tot een ‘normale’ website is een online webshop meer dan alleen een visitekaartje. Jouw webshop is een visitekaartje, winkel en kassasysteem in één. Je webshop moet er dus niet alleen goed uit zien, hij moet ook converteren.

Door gebruik te maken van Shopify kunnen wij een kwalitatief hoogwaardige website bouwen waarbij we volledig kunnen inzetten op effectiviteit. We helpen je graag met het bouwen van een mooie en effectieve webshop op Shopify die volledig naar jouw wens is.

Shopify aan marketingpartners koppelen

Zodra je webshop klaar is om bestellingen te verwerken, wil je jouw producten natuurlijk op de juiste plek tentoonstellen. Je wilt tenslotte zo veel mogelijk verkopen stimuleren. Door gebruik te maken van Shopify kunnen we jouw webshop koppelen aan populaire social media websites zoals Facebook en Instagram. We kunnen hierdoor verkopen gaan stimuleren vanuit de social media pagina van jouw bedrijf. Het is ook mogelijk om je webshop te koppelen aan e-mailmarketing programma’s waardoor we gepersonaliseerde e-mails kunnen versturen naar jouw bestaande klanten. Wil je meer lezen over de koppelingen met marketingpartners? Lees dan eens deze blog.

Inzicht in bezoekersgedrag en omzet

In tegenstelling tot een fysieke winkel kan het in een webshop soms onduidelijk zijn welke acties je klanten precies uitvoeren. Shopify heeft een eenvoudige tool waarin je kunt zien hoe je winkel er financieel voor staat in een bepaalde periode. Hierin vind je data zoals de gemiddelde orderwaarde, je omzet en het conversiepercentage. We helpen je graag om deze data inzichtelijk te maken zodat jij weet wat er in je webshop gebeurt. We kunnen deze data ook gebruiken om de marketing van jouw webshop te optimaliseren.

Producten en klanten beheren in Shopify

Wil je jouw collectie gaan uitbreiden? Met Shopify kunnen wij snel nieuwe producten toevoegen, voorraden bijhouden en varianten van producten beheren. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen op basis van vooraf ontworpen productpagina’s.

Naast het beheren van producten is het ook mogelijk om je klanten te beheren. Je kunt zien wie je beste klanten zijn, hoe vaak zij iets hebben gekocht en wanneer zij voor het eerst klant zijn geworden. Kortom, zeer waardevolle informatie waarmee we alle marketingcampagnes nóg rendabeler kunnen maken! Wil je meer lezen over waarom het beheren van klanten interessant kan zijn? Klik dan hier.

Hoe worden betalingen verwerkt via Shopify?

Zodra je webshop is gepubliceerd kun je betalingen gaan ontvangen via Shopify. Het platform heeft een eigen betaalverwerkingssysteem (Shopify Payments), waarmee wij eenvoudig verschillende betaalproviders kunnen koppelen aan jouw webshop. Je kunt je klanten laten betalen met IDEAL, PayPal, Creditcard en zelfs Apple & Google Pay!

Zodra er een bestelling is geplaatst zal Shopify het bedrag uitkeren naar de gekoppelde bankrekening. Dit stellen wij natuurlijk vooraf voor je in zodat alle betalingen zonder problemen kunnen worden verwerkt. Mocht het voorkomen dat er een bedrag terugbetaald moet worden, dan is dat eenvoudig te regelen via een button in het order-formulier. Het bedrag dat terugbetaald moet worden zal in dat geval worden ingehouden op de volgende uitbetaling.

Hoeveel kost het om Shopify te gebruiken?

Bij het runnen van een webshop is het enorm belangrijk dat alle aspecten van het bedrijf perfect op elkaar kunnen worden afgestemd. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk transactiekosten betalen, snelle en goed-werkende productpagina’s, ongelimiteerde bandbreedte en gepersonaliseerde check-out ervaringen om je conversiepercentage te verhogen.

Door gebruik te maken van Shopify zijn wij in staat om alle aspecten van je webshop te personaliseren, van homepage tot check-out. Vanaf $2000 per maand (omgerekend €1920,- op het moment van schrijven) kun je gebruik maken van Shopify. Naast alle bovengenoemde voordelen zit bij deze prijs inbegrepen:

  • Domein- en hostingkosten
  • Ongelimiteerd aantal werknemer accounts
  • Uitgebreide professionele rapportages


Conclusie

Online succes begint met een mooie en effectieve webshop. Ben jij opzoek naar een e-commerce platform waarop jouw producten zo effectief mogelijk verkocht kunnen worden? Dan is Shopify zeker een juiste keuze. Het platform is ideaal voor kleine en middelgrote e-commerce bedrijven en is eenvoudig in gebruik. Shopify biedt veel mogelijkheden en voordelen over andere platforms waardoor wij je goed kunnen helpen om een kwalitatief goede webshop op te zetten. Benieuwd of Shopify het juiste platform is voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee!