De 5 voordelen van PrestaShop

Youry
3 min read
15-5-2023
bijenhuis-prestashop-blog

Nxtlvl is al meer dan 10 jaar PrestaShop Platinum Partner en daar zijn we trots op. Dit betekent dat onze expertise op het gebied van de ontwikkeling van toonaangevende PrestaShop webshops erkend is en dat we in staat zijn alle denkbare functies en modules te bouwen en volledig te integreren in je shop. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een succesvolle e-commerce onderneming.

In dit blog geven we je 5 redenen waarom jij ook een PrestaShop webshop zou moeten overwegen:

1.Veelzijdig & op maat

PrestaShop is een open-source content management systeem (CMS) waarmee webshops te bouwen en beheren zijn. Veruit de meest geroemde eigenschap van de PrestaShop webshop is het gemak waarmee nieuwe functies worden toegevoegd. In de Addon store vind je veel modules (deels ook door ons ontwikkeld). Uiteraard kan het zijn dat jij net een andere wens hebt, een maatwerk koppeling of module is dan zeker een optie!

2. Makkelijk in gebruik

Zeker niet onbelangrijk: PrestaShop is gemakkelijk te gebruiken. Het dashboard kent een intuïtief design waarmee je zelf eenvoudig je webshop kan beheren, ook wanneer je geen technische kennis hebt. Je hoeft dus niet onze support afdeling te bellen wanneer je een nieuw product wil toevoegen of nieuwe content wil publiceren. Met één enkele druk op de knop kan je dat helemaal zelf! (Al helpen we je natuurlijk graag).

3. Optimale performance

PrestaShop maakt een krachtige e-commere omgeving voor de bezoekers van je webshop mogelijk, zowel op desktop als mobiele apparaten. De software staat bekend om haar optimale prestaties ten opzichte van vergelijkbare platformen zoals Magento. Het is namelijk lichter, waardoor de shop niet zwaar op de server drukt, veel bezoekers aankan en altijd razendsnel laadt. Daarnaast is de PrestaShop webshop standaard geoptimaliseerd voor zoekmachines, waarmee je de basis legt voor hoge posities in Google.

Pagespeed is vandaag de dag cruciaal voor je online business, zeker voor webshops. Duurt het laden van een pagina te lang? Dan loop je het risico dat de bezoekers de site vroegtijdig verlaat. Dit heeft een negatieve impact op de gebruikerservaring, organische ranking in Google, conversiepercentage én de CPC van de google ads campagnes. Daarom helpen wij je graag deze zaken volledig te optimaliseren.

4. Nxtlvl support

Uiteraard staan we voor je klaar wanneer je onze hulp kan gebruiken. Onze e-commerce specialisten kennen Prestashop door en door en kunnen je helpen met alle gerelateerde zaken zoals installaties, configuraties, troubleshooting, en meer.

Denk hierbij aan:

 • Installatie en configuratie van add-ons
 • PrestaShop updates en add-on updates
 • Product management. Ondanks dat het met PrestaShop heel eenvoudig is, kunnen we je uiteraard wel helpen met bijvoorbeeld het toevoegen van producten of afbeeldingen, of het verbeteren van categorie pagina’s.
 • Ook kunnen we je ondersteunen met (technische) SEO optimalisaties, zowel qua content als pagespeed.
 • Check-out optimalisatie advies en add-on optimalisatie: denk aan het creëren van een one-page of multipage checkout
 • Payment en shipment provider integratie en configuratie
 • en meer.

5. Hosting

Met PrestaShop hosting houd je je webshop online. Altijd en overal. Veilig en snel. Dit laatste is ontzettend belangrijk want een veilige en snelle shop verhoogt de rankings in de zoekmachines en verbetert de klantervaring. Met een goede hosting leg je dus de basis voor een duurzame stabiele groei van je PrestaShop.

Bij Nxtlvl kan je ook terecht voor PrestaShop hosting door ons support team. Samen creëren we een hosting pakket dat past bij je wensen en behoeften en stellen alles zo in, zodat jouw webshop optimaal kan presteren. Hoe groot of klein je shop ook is. Alles wat je nodig hebt voor online succes.

 •  hosting voor elke website
 • veilig en up-to-date
 • diverse pakketten ( managed en unmananged VPS)
 • inclusief server configuratie
 • back-ups
 • en uiteraard razendsnelle laadtijden

Snelheid is belangrijk, maar de hosting moet ook veilig zijn. Je wilt je shop en klanten beschermen tegen virussen, malware, spam, hackers en diefstal van gegevens. Wij zorgen dat jouw shop 24/7 online en beschermd is.

Wij zijn fan van PrestaShop, en dat maken we jou graag ook! Wil je nog meer te weten komen? Neem dan contact met ons op.