Persbericht We Make It Group neemt Gett over

Enrico
2 min read
15-5-2023
Gett-We-Make-IT-9

Tuil, 10-11-2022.  IT-dienstverlener We Make IT Group uit Tuil maakt de overname bekend van digital commerce specialist Gett uit Ede.

Met zo’n 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van open source e-commerce oplossingen, is Gett een interessante aanvulling op de propositie van We Make IT. Met deze overname verstevigt We Make IT Group haar positie in de MKB e-commerce markt. De overname is een eerste stap waarin vorm wordt gegeven aan de ambitie van We Make IT Group om dé dichtbije digital partner van het MKB te worden. Gett gaat vanaf 1 november 2022 verder onder de naam We Make IT (Ede).

Dichterbij // ambitieuze ondernemers laten floreren

Enrico Pruis, algemeen directeur bij We Make IT Group: “In de markt zien we de afgelopen jaren een trend van steeds groter wordende IT-leveranciers die zich terugtrekken in de provinciehoofdsteden, waardoor de afstand met MKB-ondernemers, letterlijk en figuurlijk, steeds groter wordt. De realiteit is daarmee steeds meer dat opdrachtgevers óf te maken hebben met een eenpitter om de hoek óf met een bedrijf met honderden mensen.

Met We Make IT willen we een nieuw agency bouwen dat juist verankerd en benaderbaar blijft in de regio. Dit doen we door te investeren in kleine cellen (tot zo’n 30 man). Deze cellen werken samen als één organisatie, zodat zowel onze opdrachtgevers als collega’s de voordelen ervaren van korte lijnen, maar ook van de verschillende expertises die je als grotere organisatie kunt bieden. Deze eerste overname van Gett is een logische stap binnen deze strategie. Wat we doen? Ambitieuze ondernemers met een online shop naar het volgende level brengen! Dit doen we door het ontwikkelen van (e-commerce) websites, het leveren van marketing optimalisatie en IT-dienstverlening. We proberen daarbij onze kennis uit de top van de markt in de regionale context in te brengen.”

“Wij willen vooral een goed en stevig bedrijf bouwen, waarin we aansluiten bij de nieuwe generatie werknemers. Zo spelen we in op de trend dat steeds meer IT-ers op zoek zijn naar een werkgever dicht bij hun woonlocatie; wel de groei- en ontwikkelingsmogelijkheden van een grotere werkgever maar niet de fysieke en mentale afstand. Ook willen wij samen met collega’s en klanten duurzame relaties aangaan, waarbij ieder in zijn kracht staat en kan floreren. En zijn we een bedrijf zonder managementteam maar mét natuurlijke hiërarchie, waarin we veel verantwoordelijkheid en mandaat leggen bij de medewerkers zelf. We laten ons hierbij inspireren door Holacratische stuurmodellen. We denken dat we met deze strategie een perspectief kunnen bieden voor ambitieuze ondernemers én ambitieuze talenten.”

Geen onbekende in de markt

De ondernemers/ investeerders achter We Make IT Group zijn geen onbekenden in de markt. Ze stonden aan de basis van de Nederlandse top agency ’s RedHotMinute en We Are You.

Noot voor de redactie
Voor meer achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met Enrico Pruis via enrico.pruis@wemakeit.nu