Sprinque: de innovatieve online B2B-betalingsoplossing

Youry
3 min read
15-5-2023
springue-blog-1

Sprinque – Zonder risico, direct betaald

Veilig en snel betaald krijgen zonder enig risico te lopen? Sprinque geeft jouw klanten een doorlopend krediet, waardoor jij direct kan worden uitbetaald en jouw klanten flexibel kunnen zijn met hun betaaltermijn. Doordat Sprinque jouw klanten de mogelijkheid geeft om zelf een betaaltermijn te kiezen, stimuleer je ook nog eens herhalingsaankopen, wat bij kan dragen aan een hogere omzet. In dit artikel lees je wat Sprinque is en waarom het een oplossing kan zijn voor jouw bedrijf.

 

Wat is Sprinque?

Sprinque is een innovatieve online B2B-betalingsoplossing waarmee bedrijven zonder risico snel uitbetaald kunnen worden. Sprinque voert een real-time fraude- en kredietcheck uit en geeft goedgekeurde klanten een kredietlimiet. Hiermee kunnen jouw klanten met één druk op de knop afrekenen, waarna Sprinque de betaling verder afhandelt. Jij wordt direct betaald, waardoor je geen risico loopt op late (of wan-)betalingen en jouw cashflow op orde blijft. Door de Sprinque-module in jouw website te bouwen, kun je zelf kiezen op welke plek(ken) je gebruik wilt maken van de aangeboden diensten. Zo kunnen we de module bijvoorbeeld op je marktplaats, webshop, portal of CRM-systeem bouwen. Het gebruik van Sprinque vereist vaak een maatwerk oplossing binnen je webshop. Hier kunnen wij je bij helpen.

De voordelen van Sprinque

Een Sprinque module op jouw webshop, marktplaats of portal kan veel voordelen bieden voor B2B bedrijven die een oplossing zoeken voor een efficiëntere cashflow of meer vertrouwen bij de klant. Hieronder lees je welke voordelen er verbonden zitten aan het gebruik van Sprinque als B2B betalingsoplossing:

1. Risicovrije en directe uitbetalingen
Door Sprinque in jouw webshop te implementeren, kan jij je onderscheiden door jouw klant een nieuwe betaalmethode aanbieden: de klant betaalt in termijnen, terwijl jij niet op het geld hoeft te wachten. Sprinque neemt namelijk het risico van wanbetaling op zich. Zij betalen jou dus direct uit, zodat jij kan blijven investeren in jouw bedrijf.

2. Meer herhalingsaankopen door betaling op rekening
Met Sprinque kunnen we jouw klanten de betalingsvoorwaarden bieden die zij zelf het fijnste vinden. Het doorlopende krediet kan voor meerdere aankopen worden gebruikt, waardoor je klant eenvoudig herhalingsaankopen kan doen. Goedgekeurde kopers kunnen hun kredietlimiet voor meerdere transacties gebruiken, wat de relatie tussen jou en je klanten natuurlijk alleen maar verder versterkt.

3. Whitelabel-oplossing
Door gebruik te maken van Sprinque, kunnen wij de relatie tussen jou en je klant versterken, zonder daartussen te komen. Alle facturen worden aangepast aan jouw merk, terwijl Sprinque op de achtergrond alle aankopen financiert. Dit geeft bij jouw klant nét dat stukje extra vertrouwen, waardoor zij ook graag terug blijven komen.

4. Europese dekking
Sprinque is niet alleen te gebruiken voor Nederlandse klanten. Sprinque biedt namelijk een Europese dekking, waardoor jouw klanten vanuit heel Europa een doorlopend krediet kunnen krijgen. Hiermee voorkomen we dat je met verschillende betalingsoplossingen moet werken.

5. Real-time risicobeoordelingen
Sprinque voert een real-time kredietrisicobeoordeling uit tijdens het registratie proces om klanten goed te keuren voordat ze beginnen met kopen, niet pas daarna. Dit geeft een veilig gevoel.

 

Hoe het werkt?

Nadat wij een Sprinque-module op jouw webshop, marktplaats, portal of CRM-systeem hebben gebouwd, kan een klant de producten selecteren waarin hij of zij geïnteresseerd is. Bij het kiezen van een betalingsmethode krijgt je klant de optie ‘pay by invoice’ (of betaal met factuur), waarna Sprinque een real-time kredietcheck zal gaan uitvoeren op de betreffende klant. Ook geeft de klant bij deze stap aan wat zijn of haar gewenste betaaltermijn is. Zodra de kredietcheck is goedgekeurd ontvangt de klant dus een factuur (met jouw bedrijfsnaam erop vermeld), die hij of zij kan betalen met de aangegeven betaaltermijn.

Zodra de kredietcheck is goedgekeurd, zal Sprinque jou direct uitbetalen en zelf verder zorg dragen over de betaling van de klant. Ook kan de klant, na goedkeuring van de kredietcheck, in de toekomst eenvoudig opnieuw gebruik maken van deze betaalmethode. Hierdoor is het makkelijk voor je klant om een herhaalaankoop te doen.

 

Hoe wij je kunnen helpen met Sprinque?

Wil jij jouw klanten de mogelijkheid geven om te betalen via een factuur, terwijl jij direct krijgt uitbetaald na het plaatsen van een bestelling? Wij kunnen je hierbij helpen. Door een Sprinque module in je webshop of marktplaats te bouwen, kun je gebruik maken van alle voordelen die in dit artikel beschreven staan. Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast over de mogelijkheden van Sprinque? Of wil je liever eerst wat meer informatie over hoe het een uitkomst kan zijn voor jouw bedrijf? We vertellen je graag meer. Neem graag contact met ons op via deze link.

 

Conclusie

Sprinque is een betalingsoplossing voor B2B bedrijven waarmee je zonder enig risico direct betaald kunt worden, terwijl je jouw klant flexibiliteit biedt met de betaaltermijn. Als we een Sprinque module op jouw webshop bouwen, hoef jij je in de toekomst niet meer druk te maken om de cashflow van jouw bedrijf. Je klant ontvangt een doorlopend krediet, waarmee hij of zij meerdere herhalingsaankopen bij je kan doen (na goedkeuring kredietcheck) en jij krijgt direct betaald. Sprinque neemt het volledige risico van wanbetalingen op zich, waardoor jij zonder enig risico kunt focussen op de groei van je bedrijf.