Wat zijn de voordelen van BigCommerce

Youry
3 min read
27-6-2023
Bigcommerce header

Ben je op zoek naar een flexibel en schaalbaar SaaS-platform voor de hosting van je webshop? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van BigCommerce? Er zijn veel redenen waarom BigCommerce van meerwaarde kan zijn voor jouw bedrijf. In deze blog lees je wat de van BigCommerce zijn en waarom het een goede keuze kan zijn voor jouw bedrijf.


Waarom BigCommerce?

BigCommerce is een veelzijdig e-commerce platform waarmee we bedrijven kunnen helpen bij het bouwen en beheren van hun online winkel. Het platform biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere e-commerce platforms. BigCommerce is als SaaS-platform een goede optie omdat het platform zorg draagt voor de technische aspecten van een webshop. We vergeleken BigCommerce met een aantal populaire e-commerce platforms. Lees hier verder!


De voordelen van BigCommerce

Er zijn verschillende redenen waarom BigCommerce een goede keuze kan zijn voor jouw bedrijf. Hieronder lees je 4 grote voordelen van BigCommerce:

1. SaaS-oplossing voor e-commerce
In tegenstelling tot andere e-commerce platforms is BigCommerce een SaaS (Software as a Service)- oplossing. Dit maakt BigCommerce een goede optie voor bedrijven die zelf geen zorg willen dragen over de technische aspecten van het webshop beheer. Alle data wordt namelijk opgeslagen in de Cloud, waardoor er geen software geïnstalleerd hoeft te worden.

2. Flexibiliteit en schaalbaarheid

BigCommerce is een ideaal platform voor bedrijven die flexibel en schaalbaar willen zijn. Het platform biedt verschillende tools en functies waarmee we jouw online winkel kunnen aanpassen aan je specifieke wensen en behoeften, zoals het ontwerp en de functionaliteit van je website, het beheer van productcatalogi en de integratie van verschillende apps en software.

BigCommerce is ontworpen om te groeien en om uit te breiden naarmate jouw bedrijf groeit, wat betekent dat we geen beperkingen hebben op het aantal producten of het verkeer dat je webshop aankan. Dit maakt BigCommerce een zeer flexibele en schaalbare optie voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen uitbreiden en laten groeien.

3. Veiligheid en betrouwbaarheid

BigCommerce zorgt voor de beveiliging van jouw website en biedt betrouwbare hosting, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de technische aspecten van het beheer van jouw webshop. BigCommerce biedt een veilig platform voor e-commerce met SSL-certificering, geavanceerde fraudedetectie en bescherming tegen DDoS-aanvallen en andere bedreigingen.

BigCommerce voldoet aan de industrienormen voor beveiliging, zoals SSL-codering, PCI-naleving en gegevensbescherming. Dit betekent dat jouw klantgegevens altijd veilig en beveiligd zijn tegen potentiele aanvallen van hackers en fraudeurs. Door te kiezen voor BigCommerce kun je erop vertrouwen dat jouw online winkel veilig en betrouwbaar is.

4. Veel integratiemogelijkheden
BigCommerce biedt integraties met verschillende software en apps om jouw online winkel te optimaliseren en de functionaliteit te verbeteren. Enkele voorbeelden van integraties die bijdragen aan de functionaliteit van een webshop op BigCommerce zijn: betaalproviders, emailmarketingtools, klantenservice tools, verzend- en fulfilmentdiensten, analytics en rapportagetools. We kunnen de tools die je op dit moment al gebruikt dus koppelen met BigCommerce.


BigCommerce in de toekomst

BigCommerce investeert voortdurend in de nieuwste technologieën en functies om hun gebruikers te kunnen blijven voorzien van de beste tools om hun bedrijven mee te runnen. Zo maakt het platform inmiddels gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om klantgedrag te analyseren en gepersonaliseerde aanbevelingen te doen, waardoor verkopers hun klanten beter kunnen bedienen en meer verkopen kunnen stimuleren.

Verder zet BigCommerce zich in voor een naadloze integratie van verkoopkanalen, waaronder social media platforms, marktplaatsen en fysieke winkels. Het platform werkt samen met toonaangevende partners zoals Facebook, Instagram en Google om gebruikers een breder publiek te bieden en de verkoopmogelijkheden te vergroten. Door zich te richten op innovatie, integratie en schaalbaarheid, positioneert BigCommerce zich als een platform dat klaar is voor de toekomst van e-commerce en hun gebruikers in staat stelt om te groeien in een steeds veranderende markt. Uiteraard houden wij deze ontwikkelingen natuurlijk nauwlettend in de gaten, zodat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste en beste functies van BigCommerce.

Wil je meer informatie over BigCommerce? Of is BigCommerce een goede keuze voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer.