BigCommerce vs Magento 2

Youry
3 min read
10-8-2023
Bigcommerce vs magento

Wanneer je een selectie maakt voor een nieuw e-commerce platform of als vervanging van een bestaand platform is het belangrijk om een e-commerce platform te kiezen dat past bij de behoeften van jouw bedrijf. Wij helpen je daarom graag met het maken van een juiste keuze. In deze blog zullen we BigCommerce en Magento 2 met elkaar vergelijken. We gaan  in op de voor- en nadelen van beide platforms en hopen je daarmee te helpen bij het maken van een juiste keuze.

Wat is Magento 2?

Magento 2 is een open-source e-commerce platform dat wordt gebruikt voor het bouwen van online winkels. Het biedt een breed scala aan functies voor het beheren en uitbouwen van e-commerce websites, zoals het beheren van producten, bestellingen, klanten en betalingen. Magento is vorig jaar verkocht aan Adobe, en staat het in de markt ook wel bekend als Adobe Commerce. Hierdoor gaar Magento zich steeds meer richten op de enterprise markt met shopware als belangrijkste concurrent. 

Wat is BigCommerce?

BigCommerce is een cloud-based SaaS (Software as a Service) platform dat in 2009 werd gelanceerd. Het is ontworpen om gebruikers van verschillende groottes te ondersteunen, van kleinere MKB ondernemingen tot grote bedrijven. BigCommerce biedt een scala aan functies en integraties, maar is vooral interessant voor bedrijven die groei verwachten of schaalbaar willen zijn. BigCommerce staat daarnaast bekend als zeer betrouwbaar platform.


Vergelijking BigCommerce & Magento 2

Zowel BigCommerce als Magento 2 zijn populaire e-commerce platforms die veel functionaliteiten bieden voor het opzetten en beheren van een online winkel. Hieronder volgen enkele belangrijke overeenkomsten en verschillen tussen de twee platforms.

Schaalbaarheid
Magento 2 is een open source platform dat bekend staat om zijn flexibiliteit. Het biedt een groot aantal functies waarmee we grote en complexe online winkels kunnen opbouwen en ondersteunen. BigCommerce is als SaaS platform ook erg schaalbaar ingericht, zowel qua prijs als op (product)volume. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over grotere hosting en/of hosting limieten. Daarnaast is BigCommerce ook gericht op het MKB en op bedrijven die snel willen groeien. Het platform biedt weliswaar iets minder functies dan Magento 2, maar heeft wel de mogelijkheid om sneller en gemakkelijk te schalen. Lees hier meer over BigCommerce.

Kosten
Magento 2 is een open source platform, wat betekent dat de basissoftware gratis is. Omdat het platform veel aanpassingsmogelijkheden biedt, kunnen de kosten van het implementeren van een Magento 2-winkel echter snel oplopen. Een zeer groot deel van een nieuwe webshop zal op maat gemaakt moeten worden. Op het SaaS platform van BigCommerce is dit niet het geval. Waardoor dit een veel betaalbaardere optie is. 

Gebruiksvriendelijkheid
BigCommerce is over het algemeen gemakkelijker te gebruiken dan Magento 2. Het platform biedt een intuïtieve interface die het gemakkelijk maakt om producten toe te voegen, bestellingen te verwerken en rapportages te genereren. Magento 2 is daarentegen een meer complex platform wat meer technische kennis vereist om te gebruiken.

Functionaliteiten
Beide platformen bieden veel functionaliteiten. Magento 2 heeft een grotere verscheidenheid aan functies en extensies. Magento 2 biedt bijvoorbeeld een breed scala aan betalings- en verzendopties en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Op BigCommerce zijn ook veel plugins te configureren, ondanks dat het niet zo'n uitgebreide add-on store heeft als Magento. Binnen BigCommerce is het echter wel gemakkelijker te integreren met populaire platforms zoals Facebook, Google en automation tools.

Conclusie
Beide platformen hebben dus hun eigen voor- en nadelen. Magento 2 is een zeer krachtig e-commerce platform met veel functies en aanpassingsmogelijkheden dat vooral voor enterprise organisaties erg interessant is aangezien de kosten kunnen snel oplopen en daarnaast vereist het platform meer technische kennis om te gebruiken. BigCommerce biedt ook een breed scala aan functies en integraties en is het gemakkelijker te gebruiken dan Magento 2. BigCommerce is vooral interessant voor MKB bedrijven die snel willen groeien en/of schaalbaar willen zijn.  Bovendien is BigCommerce een cloud-based SaaS (Software as a Service) platform, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het beheer van de infrastructuur achter de webshop. 

Uiteindelijk is het kiezen van het juiste e-commerce platform afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf. Als je op zoek bent naar een schaalbaar, gebruiksvriendelijk platform dat gemakkelijk te integreren is met andere platforms, dan is BigCommerce de beste keuze. Benieuwd naar welke van deze twee e-commerce platforms het beste aansluit op jouw bedrijf? We adviseren je graag over de opties en mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.